SHOCKWAVE THERAPIE (ESWT)

Shockwave therapie is een wetenschappelijk onderbouwde, moderne en bijzonder doeltreffende behandelmethode bij patiënten met langdurige pijn aan het bewegingsapparaat. Deze pijn kan worden veroorzaakt door ontstekingen en/ of verkalking van peesstructuren en slijmbeurs.

Toepassing

Shockwave therapie wordt al lang succesvol gehanteerd bij het vergruizen van nierstenen. De laatste jaren wordt shockwave therapie ook toegepast in orthopedie, chirurgie, reumatologie en revalidatie. Door middel van hoogenergetische geluidsgolven

(welke hoorbaar zijn) worden stofwisseling en bloedcirculatie gestimuleerd, waardoor het lichaamseigen herstel ondersteund wordt.

 

Indicaties

Bij Ragas en Sip Fysiotherapie worden de volgende indicaties/aandoeningen behandeld.

  • Schouderpijn met of zonder kalkvorming

  • Chronische elleboogpijn (tennis- en golfelleboog)

  • Pijn rond de knieschijf (jumpers knee)

  • Chronische pijn aan de achillespees

  • Hielspoor en Fasciitis Plantaris

  • Myofasciale triggerpoints

  • Andere vormen van tendinitis met of zonder kalkvorming

Ragas en Sip Fysiotherapie heeft naast ESWT Shockwave ook de beschikking over echografie. Echografie wordt indien nodig voorafgaand aan de shockwave behandeling gebruikt om de te behandelen structuur te visualiseren en te lokaliseren.

De effectiviteit van de shockwave behandeling wordt zo optimaal. Zo wordt door middel van echografie de precieze plaats en diepte van het letsel bepaald. Uit onderzoek blijkt dat 80% van de behandelde patiënten verklaart dat na 2 tot 5 sessies de pijn voor een groot deel of volledig verdwenen is.

 

Hoe werkt ESWT precies:

Deze hoog energetische akoestische impulsen verbeteren de stofwisseling en de bloedcirculatie in het pijngebied. Ze stimuleren op die manier het aanwezige herstelmechanisme van het lichaam. Met andere woorden, shockwave heeft alles te maken met het activeren van de eigen genezingskracht van het eigen lichaam.

Sinds 2013 valt shockwave therapie onder het domein van de fysiotherapeut. Wij hebben er daarom voor gekozen om uw shockwave behandelingen binnen de normale fysiotherapie zitting te declareren. Dit betekent voor u dat u de behandelingen vergoed krijgt, mits u een aanvullende verzekering voor fysiotherapie heeft afgesloten bij uw zorgverzekeraar. Bent u niet aanvullend verzekerd voor fysiotherapie, dan betaalt u uw behandelingen volgens het geldende zittingen tarief van onze praktijk.