Fysiotherapie voor het (Top) sportende kind

 

Fysiotherapie voor het (top)sportende kind

 

Het beoefenen van een sport is op meerdere vlakken belangrijk voor kinderen. Kinderen vinden het sporten leuk, kunnen hierin veel energie kwijt en leren samen te werken met leeftijdsgenootjes. Daarnaast is het bewegen enorm gezond voor een kind. Om deze redenen raadt de Gezondheidsraad (2017) aan dat bewegen goed is maar meer bewegen nog beter is.

 

Helaas kunnen er tijdens het sporten ook blessures ontstaan of leidt het sporten tot sport/ontwikkelings-gerelateerde klachten. Het ervaren van klachten voor, tijdens of na het sporten is vervelend en kan o.a. resulteren in afname van plezier in de sport, prestatieverslechtering of zelfs uitval.

 

Fysiotherapie kan een uitkomst bieden voor een sportend kind met klachten. Tijdens de intake en het onderzoek wordt door de therapeut de klacht beoordeeld. Vervolgens wordt er op basis van de hulpvraag een passend behandelplan opgesteld waarbij de fysiotherapeut verder kijkt dan alleen naar de klacht.

 

Verwijzing en vergoeding

Fysiotherapie voor kinderen onder de 18 jaar zit altijd in de basisverzekering van uw kind. Er is geen verwijzing nodig om een afspraak te maken bij de fysiotherapeut.